Συχνες ερωτησεις

Πως να σας προσεγγίσω?

  1. Που στεγάζεται το Φροντιστήριο?
  2. Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στην περιοχή?
  3. Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας?

Γιατί να σας επιλέξω?

  1. Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα?
  2. Ποιες νέες τεχνικές διδασκαλίας εφαρμόζετε?
  3. Μπορεί ένας δυνητικός μαθητής να παρακολουθήσει δοκιμαστικά κάποιο μάθημα?
  4. Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σας?
  5. Που κυμαίνετε το κόστος των διδάκτρων?

Που στεγάζεται το Φροντιστήριο?

Το Φροντιστήριο Ακαδημία στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Λεωφ. Στρατού 28, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσαλονίκης, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στην περιοχή?

Η πρόσβαση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι αρκετά πυκνή. Μπορείτε να έρθετε από ανατολικά με τα λεωφορεία 3, 5, 6, 33, 39, 8 (στάση Ευζώνων επί της Βασιλέως Γεωργίου) και 7, 10, 11, 31, 58 (στάση Ευζώνων επί της Λεωφ. Στρατού). Ενώ από δυτικά μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τα λεωφορεία 5, 6, 33, 8 (στάση Ευζώνων επί της Λεωφ. Νίκης) και 3, 7, 10, 11, 31, 39, 58 (στάση Ευζώνων επί της Λεωφ. Στρατού). Φυσικά, μπορείτε να έρθετε και το ιδιωτικό σας όχημα, αποφεύγοντας τις ώρες αιχμής για ευκολότερη εύρεση στάθμευσης.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας?

Ο πιο παραδοσιακός τρόπος επικοινωνίας είναι το τηλέφωνο, 2310.858541 αλλά φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email info[at]academia.edu.gr, μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας στην ιστοσελίδα μας και τέλος μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Φροντιστηρίου Ακαδημία.

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα?

Βασικός κανόνας είναι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά τάξη. Εμείς κρίνουμε ότι τμήματα 4-5 ατόμων αποτελούν μια αποδοτική σύνθεση, έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν συνεργατικά και κοινωνικά, ξεδιπλώνοντας τις δεξιότητες και ικανότητές τους. Όσον αφορά τς νέες τεχνολογίες, εφαρμόζουμε την εκπαίδευση με χρήση διαδραστικού πίνακα και μια εξελιγμένη ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας με τους μαθητές αλλά και τους γονείς.

Ποιες νέες τεχνικές διδασκαλίας εφαρμόζετε?

Η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της εξελίσσονται και τα παιδιά. Εμείς επενδύουμε στη διαρκή επιμόρφωση των καθηγητών μας γιατί μέσα από αυτήν θα έρθει και η επιτυχία. Η βιωματική μάθηση, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι προσομοιώσεις, οι ομάδες εργασίας και οι πρακτικές εφαρμογές είναι μερικές από τις νέες τεχνικές που εφαρμόζουμε καθημερινά, με τη λίστα να τροποποιείται και να επεκτείνετε ανάλογα με τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας.

Μπορεί ένας δυνητικός μαθητής να παρακολουθήσει δοκιμαστικά κάποιο μάθημα?

Φυσικά και μπορεί, αρκεί να ενημερωθεί εγκαίρως η γραμματεία, με στόχο την διασφάλιση κενής θέσης στην αίθουσα (λόγω της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων 4-5 ατόμων).

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σας?

Το ποσοστό επιτυχίας είναι ένας αριθμός που για τους περισσότερους αποδεικνύει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Για εμάς το σημαντικό είναι αυτό που εκφράζει αυτή η σχέση, που στην περίπτωσή μας επιτυχία αποτελεί όχι απλώς η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά η πρόσβαση στις σχολές των πρώτων πέντε επιλογών που οι μαθητές μας έθεσαν ως στόχο. Αυτό αποτελεί επιτυχία και για εμάς αυτή η σχέση ισορροπεί ετησίως πάνω από το 94%.

Που κυμαίνετε το κόστος των διδάκτρων?

Είναι απολύτως κατανοητό, ιδιαιτέρως τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ότι το οικονομικό είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειες. Παρόλα αυτά, δεν είναι μια εύκολη απάντηση, διότι το κόστος διαφοροποείται από τις ώρες, τα μαθήματα και τον κύκλο σπουδών που θα ακολουθήσει ο μαθητής. Για αυτό σας προτείνουμε μια εξατομικευμένη συνάντηση με τη γραμματεία και τον εκπαιδευτικό σύμβουλο του φροντιστηρίου μας, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Από τη μεριά μας, υπάρχει η πεποίθηση ότι το μέλλον ανήκει στα παιδιά και αξίζει να τους προσφέρουμε το καλύτερο. Μία προσωπική ενημέρωση νομίζουμε ότι θα σας πείσει.